Sultana štrudelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Sultana štrudelis

Pavadinimas "štrudelis" kilęs iš vokiečių kalbos ir reiškia "sūkurys, sūkurys, sūkurys". Ir ne veltui! Lakštinė tešla jam gaminti susukama į ritinį, į kurio vidų dedamas įdaras. Yra šimtai štrudelio patiekimo variantų, o įdarų įvairovė daro jį tikru atradimu gurmanams. Yra štrudelių receptų su šokoladu, miško uogomis, riešutais, bananais, ananasais, varške ir spanguolėmis, mėsa, grybais, svogūnais, jūros gėrybėmis ir bulvėmis. Čia pateikiamas štrudelio su sultenėmis receptas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
296 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
57 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, sezamo sėklos, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sultana štrudelis Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite sviestą, cukrų, kiaušinį, sodą ir kefyrą. Palaipsniui į tešlą įmaišykite miltus. Minkykite, kol tešla taps minkšta ir švelni.

Žingsnis 2

Sultana štrudelis Žingsnis 2
Paruoškite štrudelį. Tešlą iškočiokite ne storesnę kaip 0,5 cm storio. Tešlą aptepkite obuolių želė. Ant viršaus išdėliokite sultenių. Suvyniokite tešlą į ritinį. Supjaustykite 5 cm pločio riekelėmis.

Žingsnis 3

Sultana štrudelis Žingsnis 3
Iškepkite štrudelį. Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos