Publikavimo data: 2024-04-28
Sultana štrudelis
Pavadinimas "štrudelis" kilęs iš vokiečių kalbos ir reiškia "sūkurys, sūkurys, sūkurys". Ir ne veltui! Lakštinė tešla jam gaminti susukama į ritinį, į kurio vidų dedamas įdaras. Yra šimtai štrudelio patiekimo variantų, o įdarų įvairovė daro jį tikru atradimu gurmanams. Yra štrudelių receptų su šokoladu, miško uogomis, riešutais, bananais, ananasais, varške ir spanguolėmis, mėsa, grybais, svogūnais, jūros gėrybėmis ir bulvėmis. Čia pateikiamas štrudelio su sultenėmis receptas.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite sviestą, cukrų, kiaušinį, sodą ir kefyrą. Palaipsniui į tešlą įmaišykite miltus. Minkykite, kol tešla taps minkšta ir švelni.
Žingsnis 2
Paruoškite štrudelį. Tešlą iškočiokite ne storesnę kaip 0,5 cm storio. Tešlą aptepkite obuolių želė. Ant viršaus išdėliokite sultenių. Suvyniokite tešlą į ritinį. Supjaustykite 5 cm pločio riekelėmis.
Žingsnis 3
Iškepkite štrudelį. Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje 20 minučių.
Kategorijos