Sultinga grikių košė daugiafunkcinėje keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sultinga grikių košė daugiafunkcinėje keptuvėje

Grikių gimtinė - Šiaurės Indija. Grikiai į maisto kultūrą pradėti naudoti maždaug prieš 5000 metų. Šiandien grikių kruopos plačiai naudojamos kulinarijoje, nes jas labai lengva paruošti ir sunku sugadinti. Grikių kruopos dažniausiai vartojamos kaip garnyras prie mėsos ir daržovių. Tai viena iš daugiausiai baltymų turinčių grūdinių kultūrų. Grikiuose esantis kalcis stiprina kaulų sistemą, kalis padeda širdžiai, magnis veikia kaip antidepresantas, o geležis apsaugo nuo mažakraujystės. Klasikinė grikių košė aprūpina organizmą daugiau nei dešimtimis mikroelementų, kurie užtikrina mūsų visavertį gyvybingumą.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Sultinga grikių košė daugiafunkcinėje keptuvėje Žingsnis 1
Į multicookerio dubenį supilkite augalinį aliejų ir sudėkite daržoves. Nustatykite "kepimo" režimą ir kepkite jas apie 5 minutes.

Žingsnis 2

Sultinga grikių košė daugiafunkcinėje keptuvėje Žingsnis 2
Sudėkite grikius, troškinį ir lauro lapą į multicookerio dubenį. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Virkite "kruopų" arba "troškinio" režimu apie 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, košė, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pusryčiai, jūsų receptai, grikių košė, namų receptai, receptų knyga, grūdai

Kategorijos