Publikavimo data: 2025-08-18
Sultinga grikių košė daugiafunkcinėje keptuvėje
Grikių gimtinė - Šiaurės Indija. Grikiai į maisto kultūrą pradėti naudoti maždaug prieš 5000 metų. Šiandien grikių kruopos plačiai naudojamos kulinarijoje, nes jas labai lengva paruošti ir sunku sugadinti. Grikių kruopos dažniausiai vartojamos kaip garnyras prie mėsos ir daržovių. Tai viena iš daugiausiai baltymų turinčių grūdinių kultūrų. Grikiuose esantis kalcis stiprina kaulų sistemą, kalis padeda širdžiai, magnis veikia kaip antidepresantas, o geležis apsaugo nuo mažakraujystės. Klasikinė grikių košė aprūpina organizmą daugiau nei dešimtimis mikroelementų, kurie užtikrina mūsų visavertį gyvybingumą.
Žingsnis 1
Į multicookerio dubenį supilkite augalinį aliejų ir sudėkite daržoves. Nustatykite "kepimo" režimą ir kepkite jas apie 5 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite grikius, troškinį ir lauro lapą į multicookerio dubenį. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Virkite "kruopų" arba "troškinio" režimu apie 30 minučių.
Kategorijos