Publikavimo data: 2025-08-20
Sultinga ir švelni jūrų lydekos su daržovėmis grietinėlės ir česnakų padaže
Jūrinė lydekos yra liesa žuvis, todėl ne visi ją mėgsta ir nepelnytai laiko antrarūšiu produktu. Tuo tarpu ši liesa žuvis pasižymi turtinga vertingų vitaminų ir net omega-3 sudėtimi. Jai priskiriamas toksinų šalinimas ir net cukraus kiekio kraujyje mažinimas. Kalbant apie kulinarines savybes, tinkamai paruošus net ir tokią liesą žuvį, jos skonis bus ne prastesnis nei jos kilmingųjų giminaičių. Šiuo atveju jūros lydekos troškinamos grietinėlės ir česnakų padaže ir sugeria visus skonius bei aromatus, o tokiam patiekalui paruošti reikia skirti mažiausiai laiko.
Žingsnis 1
Į keptuvėje ištirpintą sviestą supilkite kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką. Suberkite miltus, greitai išmaišykite ir iš karto supilkite pieną. Padažą virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Supjaustykite žuvį gabaliukais ir sudėkite į padažą. Sudėkite česnaką, smulkintą česnaką, lauro lapą. Troškinkite 15 minučių. Troškinimo pabaigoje sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles.
Kategorijos