Publikavimo data: 2024-06-16
Sultinga jūrinė lydeką su keptuvėje troškintomis daržovėmis
Keptuvėje troškinta jūros lydeką su daržovėmis gaunasi labai skani ir sultinga. Jūrų lydekos yra liesos, maistingos ir neturi smulkių kaulų. Dėl daržovių žuvis būna sultinga ir minkšta. Pagaminti patiekalą nėra sudėtinga ir pakankamai greita. Patiekalą galima papildyti šviežiomis žolelėmis, citrinos sultimis ir įvairiais prieskoniais pagal skonį, pavyzdžiui, ciberžole, čiobreliais, kalendra, kmynais, pankoliais, paprika. Tokią žuvį su daržovėmis galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba su įvairiais garnyrais: bulvėmis, ryžiais ar makaronais.
Žingsnis 1
Pasūdykite ir papipirinkite jūros lydekos gabalėlius. Tada kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Išimkite žuvį iš keptuvės į atskirą indą.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves: morkas supjaustykite plonais griežinėliais, papriką - pusžiedžiais, svogūną ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, česnaką išspauskite. Pirmiausia į keptuvę sudėkite svogūnus, morkas ir paprikas. Kepkite daržoves 3-4 minutes. Tada sudėkite pomidorus, česnaką, viską išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes. Daržoves pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Į keptuvę su daržovėmis sudėkite keptus žuvies gabalėlius. Paskirstykite žuvį, šiek tiek įspausdami ją į daržoves. Tada į keptuvę įpilkite verdančio vandens, jis turi apsemti žuvies gabalėlius beveik iki pat viršaus. Kai vanduo užvirs, keptuvę uždenkite dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Tada žuvies gabalėlius apverskite ir troškinkite dar 10 minučių.
Kategorijos