Sultinga jūrinė lydeką su keptuvėje troškintomis daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Sultinga jūrinė lydeką su keptuvėje troškintomis daržovėmis

Keptuvėje troškinta jūros lydeką su daržovėmis gaunasi labai skani ir sultinga. Jūrų lydekos yra liesos, maistingos ir neturi smulkių kaulų. Dėl daržovių žuvis būna sultinga ir minkšta. Pagaminti patiekalą nėra sudėtinga ir pakankamai greita. Patiekalą galima papildyti šviežiomis žolelėmis, citrinos sultimis ir įvairiais prieskoniais pagal skonį, pavyzdžiui, ciberžole, čiobreliais, kalendra, kmynais, pankoliais, paprika. Tokią žuvį su daržovėmis galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba su įvairiais garnyrais: bulvėmis, ryžiais ar makaronais.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sultinga jūrinė lydeką su keptuvėje troškintomis daržovėmis Žingsnis 1
Pasūdykite ir papipirinkite jūros lydekos gabalėlius. Tada kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Išimkite žuvį iš keptuvės į atskirą indą.

Žingsnis 2

Sultinga jūrinė lydeką su keptuvėje troškintomis daržovėmis Žingsnis 2
Paruoškite daržoves: morkas supjaustykite plonais griežinėliais, papriką - pusžiedžiais, svogūną ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, česnaką išspauskite. Pirmiausia į keptuvę sudėkite svogūnus, morkas ir paprikas. Kepkite daržoves 3-4 minutes. Tada sudėkite pomidorus, česnaką, viską išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes. Daržoves pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Sultinga jūrinė lydeką su keptuvėje troškintomis daržovėmis Žingsnis 3
Į keptuvę su daržovėmis sudėkite keptus žuvies gabalėlius. Paskirstykite žuvį, šiek tiek įspausdami ją į daržoves. Tada į keptuvę įpilkite verdančio vandens, jis turi apsemti žuvies gabalėlius beveik iki pat viršaus. Kai vanduo užvirs, keptuvę uždenkite dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Tada žuvies gabalėlius apverskite ir troškinkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos