Publikavimo data: 2024-06-09
Sultinga lašiša su citrina
Raudona žuvis yra labai sveika, daugelis gydytojų ir mitybos specialistų pataria kuo dažniau valgyti raudoną žuvį, nes joje gausu baltymų ir aminorūgščių, kurios stiprina kaulus. Ji taip pat naudinga nervų sistemai. Jei paruošite lašišos kepsnius su citrina ir visa tai iškepsite orkaitėje, gausite tikrai gardų, taip pat naudingą patiekalą.
Žingsnis 1
Sutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Sudėkite žuvį į kepimo indą, pagardinkite pipirais, druska ir žuvies prieskoniais. Žuvį užpilkite alyvuogių aliejumi ir pusės citrinos sultimis ir 20 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 2
Kai žuvis bus beveik iškepusi, paruoškite padažą. Į įkaitintą keptuvę supilkite pusės citrinos sultis, suberkite citrinos žievelę, sumažinkite kaitrą, įdėkite gabalėlį sviesto, pipirų mišinį ir išjunkite kaitlentę. Šiuo padažu užpilkite išvirtą žuvį.
Kategorijos