Publikavimo data: 2024-06-16
Sultinga lašišos filė su daržovėmis
Keptuvėje keptas lašišos kepsnys yra paprasčiausias ir kartu sveikas raudonosios žuvies patiekalas. Ruošdami lašišos kepsnius neturėtumėte piktnaudžiauti prieskoniais ir sudėtingomis technologijomis - juk tokia žuvis yra savaime pakankama. Jei į žuvį įdėsite tik druskos - net ir tada ji bus nepaprastai skani. Tokie kepsniai gali puikiai tikti kaip antrasis patiekalas su šviežiomis daržovėmis šalia.
Žingsnis 1
Lašišos kepsnius įtrinkite rūkytos paprikos, kario, druskos ir aitriosios paprikos mišiniu. Pabarstykite smulkiai supjaustytomis prieskoninėmis žolelėmis ir, jei reikia, pridėkite smulkiai supjaustytų citrinos griežinėlių su žievele. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Leiskite žuviai kurį laiką pailsėti šiame marinate.
Žingsnis 2
Nuluptas daržoves supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi kepkite daržoves apie 5 minutes ant didelės ugnies.
Žingsnis 4
Daržoves pabarstykite 1/3 prieskonių mišinio, supilkite baltąjį balzaminį actą, laimo ir apelsinų sultis.
Žingsnis 5
Suberkite cukrų (galite pakeisti medumi). Išmaišykite, uždenkite ir virkite 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite smulkintas žoleles (žoleles palikite patiekti) ir sviestą. Troškinkite retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 6
Įkaitinkite lydytą sviestą ir jame apkepkite lašišos filė. Pirmiausia pabarstykite prieskonių mišiniu vieną pusę, tada kepsnį apverskite ir pabarstykite kitą pusę. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-6 min. iš vienos pusės, 2-3 min. iš kitos pusės, tada išjunkite ugnį ir apšlakstykite žuvį susidariusiu aliejumi. Patiekite su smulkintomis žolelėmis.
Kategorijos