Publikavimo data: 2024-10-15
Sultinga lašišų filė, kepta su cukinija
Sultinga lašišų filė, kepta su cukinija, yra puikios maistinės vertės patiekalas. Žuvies mėsa yra lengvai virškinama, joje yra svarbių mineralų ir vitaminų. Pagal šį receptą žuvis tampa nepaprastai sultinga ir minkšta, nes kepama orkaitėje. Cukinija naudingai papildo žuvį, o sūrio ir grietinės padažas patiekalui suteikia pikantiško skonio.
Žingsnis 1
20 minučių marinuokite lašišų filė žuvies prieskoniuose. Dėl marinato žuvis bus sultinga ir traški kepimo pabaigoje.
Žingsnis 2
Cukiniją nuplaukite, pašalinkite kotelį, supjaustykite maždaug 3-4 cm storio apvaliais griežinėliais. Kepimo skardą išklokite folija ir patepkite alyvuogių aliejumi. Ant folijos sudėkite cukinijos griežinėlius, kad susidarytų pagrindas polock filė.
Žingsnis 3
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite krapus ir sūrį į vieną indą ir užpilkite grietine, pagal skonį įberkite juodųjų pipirų ir druskos. Visus ingredientus sumaišykite. Ant cukinijų pagrindo sudėkite lašišų skerdenas, ant viršaus užtepkite paruoštą padažą. Pasiųskite patiekalą kepti į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 25 min. Išjunkite orkaitę, palikite dar 5 minutes ir patiekite.
Kategorijos