Publikavimo data: 2024-06-23
Sultinga skumbrė pergamente
Kepta skumbrė - puikus pagrindinio patiekalo pasirinkimas. Šioje žuvyje gausu naudingų vitaminų ir mikroelementų. Joje yra būtinos paros normos tokios svarbios medžiagos kaip omega-3. Skumbrė bus geras pasirinkimas tiems, kurie paprastai palaiko gerą mitybą, nes joje yra daug sveikų riebalų, normalizuojančių virškinimo procesus. Keptos skumbrės skonis ir aromatas nepaliks abejingo nė vieno žuvies mėgėjo.
Žingsnis 1
Nulupkite morkas nuo odelės, stengdamiesi išsaugoti kuo daugiau minkštimo. Iš skumbrės pašalinkite galvą ir pelekus. Padarykite pjūvį pilvo srityje ir išimkite vidų, įskaitant tamsią plėvelę, nuplaukite žuvį ir užbarstykite druskos iš vidaus ir iš išorės. Nulupkite svogūną nuo lukštų. Citriną perpjaukite pusiau.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną perpjaukite pusiau ir supjaustykite 0,5 cm storio pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Pergamento paviršiuje suformuokite svogūnų pagalvėlę. Ant viršaus išdėliokite morkų sluoksnį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Tada sudėkite žuvį ir gausiai apšlakstykite citrinos sultimis. Suvyniokite į pergamentą ir 40 minučių kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos pergamentą atidarykite, kad susiformuotų plutelė.
Kategorijos