Sultinga tabako vištienos klasika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Sultinga tabako vištienos klasika

Šis populiarus turkų ir gruzinų virtuvių patiekalas pateko į slavų virtuvę. Su prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis, pipirais ir česnakais ruošiama kepta vištiena visada atrodo apetitiškai ir yra nepaprastai skani. Šiame recepte ji pagardinama terijakio padažu, adžikos, česnaku ir citrinų sultimis. Nepaisant to, kad gaminimas trunka ilgai ir reikalauja kelių technikų, šį patiekalą verta išbandyti prie šeimos stalo.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sultinga tabako vištienos klasika Žingsnis 1
Apvoliokite vištieną prieskonių mišiniu, druska ir palikite 1-2 val. Tada kepkite ją dideliame kiekyje augalinio aliejaus su lėkšte su svoriu ant viršaus (keptuvėje su vandeniu) po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 2

Sultinga tabako vištienos klasika Žingsnis 2
Paruoškite padažą vištienai aplieti. Žoleles, sviestą, terijakio padažą, riešutus ir česnaką susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Sultinga tabako vištienos klasika Žingsnis 3
Perkelkite iškeptą vištieną į deko ir visiškai aptepkite padažu. Uždenkite folija ir 40-60 minučių kepkite 200 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos