Publikavimo data: 2024-06-08
Sultinga tabako vištienos klasika
Šis populiarus turkų ir gruzinų virtuvių patiekalas pateko į slavų virtuvę. Su prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis, pipirais ir česnakais ruošiama kepta vištiena visada atrodo apetitiškai ir yra nepaprastai skani. Šiame recepte ji pagardinama terijakio padažu, adžikos, česnaku ir citrinų sultimis. Nepaisant to, kad gaminimas trunka ilgai ir reikalauja kelių technikų, šį patiekalą verta išbandyti prie šeimos stalo.
Žingsnis 1
Apvoliokite vištieną prieskonių mišiniu, druska ir palikite 1-2 val. Tada kepkite ją dideliame kiekyje augalinio aliejaus su lėkšte su svoriu ant viršaus (keptuvėje su vandeniu) po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą vištienai aplieti. Žoleles, sviestą, terijakio padažą, riešutus ir česnaką susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Perkelkite iškeptą vištieną į deko ir visiškai aptepkite padažu. Uždenkite folija ir 40-60 minučių kepkite 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos