Tabako vištiena orkaitėje receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Tabako vištiena orkaitėje receptas

Gruzijos virtuvė garsėja sultingais ir sotiais patiekalais. Ypatingą vietą tarp jų užima rausva ir aromatinga tabako vištiena. Jame nėra tabako, bet yra citrinų sulčių, aliejaus ir daug prieskonių. Kol vištiena kepa orkaitėje, pasidengusi auksine plutele ir skleisdama apetitą žadinantį kvapą, paruoškite mėgstamą garnyrą ir kuo daugiau šviežių daržovių.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
237 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tabako vištiena orkaitėje receptas Žingsnis 1
Nedideliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, papriką, pipirus, druską, vištienos žolelių mišinį ir citrinos sultis.

Žingsnis 2

Tabako vištiena orkaitėje receptas Žingsnis 2
Vištieną perpjaukite išilgai per vidurį, atidarykite ir lengvai apskrudinkite, stengdamiesi nepažeisti odos.Rinkitės atvėsintą vištieną, kad įvertintumėte, ar mėsa šviežia ir kokybiška.

Žingsnis 3

Tabako vištiena orkaitėje receptas Žingsnis 3
Įtrinkite skerdeną marinatu iš visų pusių ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 4

Tabako vištiena orkaitėje receptas Žingsnis 4
Paruoštą vištieną kepkite po presu ant vidutinės ugnies, kol ji taps auksinė. Tada perkelkite į kepimo skardą, prispauskite ir kepkite 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos