Publikavimo data: 2024-02-04
Tabako vištiena orkaitėje receptas
Gruzijos virtuvė garsėja sultingais ir sotiais patiekalais. Ypatingą vietą tarp jų užima rausva ir aromatinga tabako vištiena. Jame nėra tabako, bet yra citrinų sulčių, aliejaus ir daug prieskonių. Kol vištiena kepa orkaitėje, pasidengusi auksine plutele ir skleisdama apetitą žadinantį kvapą, paruoškite mėgstamą garnyrą ir kuo daugiau šviežių daržovių.
Žingsnis 1
Nedideliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, papriką, pipirus, druską, vištienos žolelių mišinį ir citrinos sultis.
Žingsnis 2
Vištieną perpjaukite išilgai per vidurį, atidarykite ir lengvai apskrudinkite, stengdamiesi nepažeisti odos.Rinkitės atvėsintą vištieną, kad įvertintumėte, ar mėsa šviežia ir kokybiška.
Žingsnis 3
Įtrinkite skerdeną marinatu iš visų pusių ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Paruoštą vištieną kepkite po presu ant vidutinės ugnies, kol ji taps auksinė. Tada perkelkite į kepimo skardą, prispauskite ir kepkite 25 minutes.
Kategorijos