Publikavimo data: 2024-10-22
Vištiena tabaka (tapaka), kepta keptuvėje su juodaisiais pipirais ir rūkyta paprika
Šį vištienos receptą lengva paruošti ir mes dažnai jį gaminame. Ant viršaus ji turi apetitą keliančią parudavusią plutelę, o viduje - sultingą mėsą. Juodieji pipirai ir rūkyta paprika išryškina vištienos skonį, todėl ji tampa nepaprastai aromatinga.
Žingsnis 1
Vištieną nuplaukite, nupjaukite riebalų perteklių ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sumaišykite druską, pipirus ir papriką.
Žingsnis 2
Perpjaukite skerdeną išilgai tunikos ir lengvai pamuškite mėsos plaktuku iš abiejų pusių.
Žingsnis 3
Įtrinkite vištieną prieskonių mišiniu ir palikite 5-10 minučių.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, sudėkite vištienos krūtinėlę šonu žemyn ir kepkite be dangčio 20 minučių ant vidutinės ugnies, kol apskrus.
Žingsnis 5
Atsargiai apverskite skerdeną, uždenkite ją lėkšte ir ant viršaus uždėkite slėginę viryklę.
Žingsnis 6
Sumažinkite kaitrą ir kepkite 30-40 minučių.
Žingsnis 7
Padažui sutrintą česnaką sumaišykite su majonezu.
Kategorijos