Publikavimo data: 2024-06-22
Sultingas apverstas slyvų pyragas
Mūsų šeimoje tapo gera tradicija kiekvieną rudenį kepti šį nuostabų slyvų pyragą su karamele. Jį labai lengva paruošti, o ingredientai nebrangūs. Jis skanus ir sultingas.
Žingsnis 1
Karščiui atsparios formos dugne ištirpinkite cukrų ir sudėkite į jį sviestą, kad susidarytų karamelės masė, kuri padengtų formos dugną.
Žingsnis 2
Ant karamelės dėkite slyvų be sėklų puseles pjūviu žemyn. Pagal skonį pabarstykite cinamonu.
Žingsnis 3
Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu, kol masė padidės ir taps balta.
Žingsnis 4
Persijotus miltus suberkite į cukraus ir kiaušinių mišinį ir išmaišykite mentele, nenaudodami mikserio.
Žingsnis 5
Tešlą sudėkite į formą taip, kad ji padengtų slyvą.
Žingsnis 6
Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje, kol paruduos. Galite patikrinti sausu degtuku. Kepimo trukmė 45 minutės.
Žingsnis 7
Paruoštą pyragą apverskite ant lėkštės taip, kad slyva būtų viršuje.
Kategorijos