Sultingas karpis, keptas orkaitėje su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Sultingas karpis, keptas orkaitėje su bulvėmis

Orkaitėje su bulvėmis keptas karpis yra liaudiškas slaviškas patiekalas. Mūsų protėviai nuo seno suprato šios žuvies maistinę vertę, todėl jos yra ir ant šventinių stalų, ir namuose. Karpį nėra sunku paruošti, kartu su bulvėmis ir itališkomis žolelėmis praturtina jo skonį ir aromatą. Kartu patiekalas yra nebrangus ir prieinamas beveik visiems žuvies mėgėjams.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sultingas karpis, keptas orkaitėje su bulvėmis Žingsnis 1
Abiejose karpio skerdenos pusėse peiliu padarykite pjūvius. Paruoškite žuvų prieskonių, 2 valgomųjų šaukštų grietinės, garstyčių, druskos ir pusės citrinos sulčių mišinį. Viską sumaišykite ir kruopščiai apvoliokite žuvį.

Žingsnis 2

Sultingas karpis, keptas orkaitėje su bulvėmis Žingsnis 2
Bulves supjaustykite gabalėliais, pasūdykite, suberkite itališkas žoleles ir likusią grietinę. Viską sumaišykite.

Žingsnis 3

Sultingas karpis, keptas orkaitėje su bulvėmis Žingsnis 3
Į kepimo indą arba ant kepimo skardos ant folijos sudėkite karpį, supjaustytą svogūną ir bulves. Kitą citrinos pusę supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant žuvies arba įdėkite į įpjovas. Kepkite orkaitėje apie valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos