Publikavimo data: 2024-06-16
Sultingas karpis, keptas orkaitėje su bulvėmis
Orkaitėje su bulvėmis keptas karpis yra liaudiškas slaviškas patiekalas. Mūsų protėviai nuo seno suprato šios žuvies maistinę vertę, todėl jos yra ir ant šventinių stalų, ir namuose. Karpį nėra sunku paruošti, kartu su bulvėmis ir itališkomis žolelėmis praturtina jo skonį ir aromatą. Kartu patiekalas yra nebrangus ir prieinamas beveik visiems žuvies mėgėjams.
Žingsnis 1
Abiejose karpio skerdenos pusėse peiliu padarykite pjūvius. Paruoškite žuvų prieskonių, 2 valgomųjų šaukštų grietinės, garstyčių, druskos ir pusės citrinos sulčių mišinį. Viską sumaišykite ir kruopščiai apvoliokite žuvį.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite gabalėliais, pasūdykite, suberkite itališkas žoleles ir likusią grietinę. Viską sumaišykite.
Žingsnis 3
Į kepimo indą arba ant kepimo skardos ant folijos sudėkite karpį, supjaustytą svogūną ir bulves. Kitą citrinos pusę supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant žuvies arba įdėkite į įpjovas. Kepkite orkaitėje apie valandą.
Kategorijos