Publikavimo data: 2024-06-15
Sultingas šamas, keptas po daržovėmis
Šamai pasižymi švelniu saldžiu skoniu, balta ir riebia mėsa be kaulų, todėl jie naudojami gaminant tiek kasdienius, tiek šventinius patiekalus. Nors šamo mėsoje yra daugiau kalorijų nei kalakutienos krūtinėlėje, jos riebalai yra nesotieji, todėl labai sveiki. Šiame variante šamas kepamas su daržovėmis po sūriu, todėl gali užimti deramą vietą ant šventinio stalo. Šis šamo patiekalas iškepa vos per 30 minučių.
Žingsnis 1
Įtrinkite šamų kepsnius druska ir prieskoniais. Perpjaukite citriną, išspauskite sultis ir apšlakstykite žuvį.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite juos su dideliu šaukštu majonezo. Pomidorus supjaustykite apskritimais, sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 3
Kiekvieną folijos gabalėlį iš vidinės pusės patepkite saulėgrąžų aliejumi. Ant kiekvieno dėkite po kepsnį, o ant viršaus - morkų ir svogūnų mišinį. Tada uždėkite pomidorų apskritimus ir aptepkite juos likusiu majonezu. Tada apibarstykite tarkuotu sūriu. Suformuokite folijos šonus ir siųskite žuvį kepti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos