Publikavimo data: 2025-08-18
Sultingas "Snickers" pyragas su karameliniu kremu, riešutais ir skrudintais žemės riešutais
"Snickers" pyragas su karameliniu kremu, riešutais ir skrudintais žemės riešutais yra amerikiečių virtuvės patiekalas. Batono, kuriame buvo paruoštas šis pyragas, kūrėjas yra Franklinas Marsas. Šį batonėlį jis paruošė 1923 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose. Žmonėms taip patiko švelnaus pieniško šokolado derinys su žemės riešutais, karamele ir riešutais, kad jie nusprendė pagaminti tortą. Visus jo įdarus ėmė dengti šokoladiniais sausainiais, kurie priminė batonėlio skonį.
Žingsnis 1
Norėdami pagaminti sausainius, išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Kai masė taps puri, įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Sudėkite kefyrą, vanilinį cukrų ir vėl išmaišykite. Į tešlą persijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir kepimo miltelius ir atsargiai išmaišykite iš apačios į viršų.
Žingsnis 2
Supilkite tešlą į 22 cm skersmens formą. Formos dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Padalykite tešlą į 2 dalis ir kepkite 30-35 min. 180° temperatūroje. Jei smeigtukas sausas, biskvitas paruoštas. Biskvitą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve per naktį.
Žingsnis 3
Karameliniam kremui suminkštintą sviestą išsukite su saldintu sutirštintu pienu iki vientisos masės. Nugos kremui kiaušinių baltymus supilkite į maišytuvo dubenį ir šiek tiek suplakite. Į puodą įpilkite 50 ml vandens ir supilkite cukrų bei medų. Virkite, kol temperatūra pasieks 130 °C. Šį sirupą plona srovele supilkite į baltymus. Plakite, kol nuoviras šiek tiek atvės.
Žingsnis 4
Suminkštėjusį sviestą išsukite su žemės riešutų pasta. Žemės riešutus 5 minutes pakepinkite keptuvėje ir nulupkite. Sumaišykite riešutus su žemės riešutų pastos mišiniu. Šokoladiniam glajui pašildykite grietinėlę ir į karštą grietinėlę supilkite pienišką šokoladą. Tada atsargiai maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.
Žingsnis 5
Biskvitą supjaustykite į 4 dalis. Pirmąjį biskvitą sudėkite į formą ir aptepkite puse riešutų kremo, pabarstykite žemės riešutais. Uždenkite antruoju tortu ir aptepkite karameliniu kremu. Uždenkite trečiuoju aukštu ir ištepkite riešutų kremu. Uždenkite ketvirtuoju pyragu. Aptepkite likusiu karameliniu kremu ir palikite dviem valandoms sustingti.
Žingsnis 6
Išplakite šiek tiek šokoladinio glaisto ir išlyginkite torto šonus bei viršų. Kitą dalį šokoladinio glaisto kaitinkite mikrobangų krosnelėje po 10 sekundžių, kad susidarytų skysta masė. Šokoladinį glajų užpilkite ant torto viršaus. Dėkite į šaldytuvą 15 minučių, kad glajus sustingtų.
Kategorijos