Publikavimo data: 2024-05-26
Sultingi cukinijų mėsainiai su mėsa, žolelėmis ir sūriu
Neįprasti, lengvai pagaminami, skanūs ir vasariškai gaivūs cukinijų mėsainiai. Jei dar nesate jų išbandę, būtinai turėtumėte įtraukti į savo receptų užrašų knygelę. Šį vitaminų turtingą patiekalą galima patiekti pusryčiams, pietums ar vakarienei, jame gausu maistingųjų medžiagų, todėl, nepaisant to, kad jame mažiau kalorijų nei tešlos patiekaluose, jis jus pasotins iki pietų. Be to, jis nėra itin brangus.
Žingsnis 1
Krūtinėlę ir svogūną smulkiai supjaustykite. Pusę svogūno atidėkite į šalį, o likusią dalį kepkite kartu su mėsa, kol iškeps ir atvės. Į juos įberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų žolelių (svogūnų, krapų). Išmaišykite.
Žingsnis 2
Sutarkuokite cukinijas stambia tarka, pasūdykite ir nuspauskite, kai jos išleis sultis. Įdėkite likusį svogūną, smulkintas petražoles ir kitas žoleles, kiaušinius, druską ir pipirus. Supilkite miltus (gali prireikti daugiau arba mažiau nei 3 valgomųjų šaukštų), tačiau tešla neturi būti per tiršta.
Žingsnis 3
Apkepkite čeburekus, kurių dydis priklausys nuo keptuvės dydžio. Įkaitinkite augalinį aliejų, į keptuvę plonu sluoksniu sudėkite cukinijų mišinį. Įjunkite vidutinę kaitrą. Vienoje pusėje plonu sluoksniu, ne iki pat kraštų, paskleiskite įdarą. Prireikus uždenkite dangčiu. Kai apatinė blyno pusė paruduos, pakelkite laisvąją pusę ir uždenkite įdaru, kraštus suspausdami, kad užsidengtų. Kepkite, kol paruduos.
Kategorijos