Publikavimo data: 2024-05-26
Sultingi ir traškūs čeburekai
Iš tiesų čeburekai yra nacionalinis totorių patiekalas, tačiau mūsų virtuvėje jis taip įsitvirtino, kad kiekviena save gerbianti šeimininkė savo taupyklėje turėtų turėti sultingų ir traškių čeburekų receptą. Jais galima papuošti ir šventinį, ir kasdienį stalą.
Žingsnis 1
Miltus supilkite į gilų dubenį ir padarykite jame duobutę. Užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir saulėgrąžų aliejaus, supilkite karštą skystį į miltus ir išmaišykite. Perkelkite tešlą ant stalo ir minkykite dar 7-10 minučių. Ji turėtų nustoti lipti prie rankų, tapti vientisa ir elastinga. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandį pailsėti.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite jį į maltą mėsą. Tada supilkite šaltą vandenį ir gerai išmaišykite. Vandens reikia, kad faršas po kepimo išliktų minkštas ir sultingas. Uždenkite faršą maistine plėvele ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite "dešrą" ir supjaustykite į 12 vienodų dalių. Tada kiekvieną gabalėlį iškočiokite į maždaug 17 cm skersmens plokščią duoną. Įdarą dėkite ne į vidurį, o perkelkite ant vienos pusės ir uždenkite kita tešlos puse. Užspauskite kraštą, galite sutvirtinti šakute. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, įpilkite bent 1-1,5 cm. Kepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos