Publikavimo data: 2024-10-15
Sultingi langustinai baltajame vyne
Langustinai - skanus delikatesas, kurį galima greitai ir lengvai paruošti namuose ir pagaminti restorano kokybės patiekalą. Langustinai yra langustinų giminaičiai, tačiau jie mažesni ir turi švelnesnę mėsą. Langustinų mėsa yra minkšta ir sultinga, lengvai virškinama ir labai sveika organizmui. Jos nereikia ilgai virti, priešingai - ilgas virimas gali pakenkti pagamintam patiekalui, o langustinų mėsa gali tapti sausa ir kieta.
Žingsnis 1
Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir kaitinkite, kad sustiprėtų skonis. Į keptuvę sudėkite langustinus, kepkite 1 minutę ir apverskite į kitą pusę.
Žingsnis 2
Supilkite vyną ant langustinų ir ant vidutinės ugnies užvirinkite. Ant viršaus supilkite citrinos sultis ir pabarstykite druskos bei prieskonių mišiniu. Nedengdami virkite, kol skystis išgaruos perpus, retkarčiais pakratydami keptuvę. Pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir išjunkite ugnį. Patiekite karštą.
Kategorijos