Publikavimo data: 2025-08-20
Sultingi naminiai čeburekai su traškia plutele
Čeburekai - tai dideli kepti pyragėliai iš neraugintos tešlos su mėsos įdaru, kepti dideliame kiekyje augalinio aliejaus. Pagal šį receptą gaminami labai skanūs, sultingi viduje ir traškūs išorėje.
Žingsnis 1
Miltus persijokite į gilų dubenį, suberkite druską, įmuškite kiaušinį, įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Lengvai išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis įpilkite verdančio vandens ir išminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Supjaustykite tešlą nedideliais gabalėliais. Plonai iškočiokite kočėlu ir išpjaukite puodelio formos apskritimą.
Žingsnis 3
Ant vienos pusės apskritimo uždėkite maltos mėsos ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 4
Kad cheburetė gražiai atrodytų, reikia per kraštus perspausti šakute.
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę įpilkite daug aliejaus, sudėkite čeburekus.
Žingsnis 6
Kepkite čeburekus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos