Publikavimo data: 2025-08-18
Sultingi obuolių keksiukai
Keksiukas skirtas vienam asmeniui. Iš tikrųjų tai mažas keksiukas. Tokie desertai pradėti gaminti XVIII a. pabaigoje ir XIX a. pradžioje. Keksiukų pagrindą sudaro sviestas, miltai, cukrus ir kiaušiniai. Kaip įdarai ir pagardai gali būti naudojami įvairūs vaisiai arba kremai. Tokio deserto tešla gaunasi drėgna ir sultinga. Šiam receptui naudojamas obuolių įdaras.
Žingsnis 1
Pusantro obuolio supjaustykite mažomis skiltelėmis. Į puodą įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir įpilkite šiek tiek vandens. Užvirinkite ir sudėkite obuolius į puodą. Porą minučių pavirkite ir palikite tirpale.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sutarkuokite likusią obuolio pusę. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Supilkite pieną ir supilkite sviestą.
Žingsnis 3
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir įmaišykite į dubenį su kitais ingredientais. Tešlą išminkykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Tešlą sudėkite į popierines formeles ir pripildykite jas iki pusės. Iš cukruotų obuolių griežinėlių suformuokite rožes ir sudėkite į pyragaičių centrą. Kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos