Sultingi obuolių keksiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sultingi obuolių keksiukai

Keksiukas skirtas vienam asmeniui. Iš tikrųjų tai mažas keksiukas. Tokie desertai pradėti gaminti XVIII a. pabaigoje ir XIX a. pradžioje. Keksiukų pagrindą sudaro sviestas, miltai, cukrus ir kiaušiniai. Kaip įdarai ir pagardai gali būti naudojami įvairūs vaisiai arba kremai. Tokio deserto tešla gaunasi drėgna ir sultinga. Šiam receptui naudojamas obuolių įdaras.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (31 bal.)

Žingsnis 1

Sultingi obuolių keksiukai Žingsnis 1
Pusantro obuolio supjaustykite mažomis skiltelėmis. Į puodą įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir įpilkite šiek tiek vandens. Užvirinkite ir sudėkite obuolius į puodą. Porą minučių pavirkite ir palikite tirpale.

Žingsnis 2

Sultingi obuolių keksiukai Žingsnis 2
Giliame dubenyje sutarkuokite likusią obuolio pusę. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Supilkite pieną ir supilkite sviestą.

Žingsnis 3

Sultingi obuolių keksiukai Žingsnis 3
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir įmaišykite į dubenį su kitais ingredientais. Tešlą išminkykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Sultingi obuolių keksiukai Žingsnis 4
Tešlą sudėkite į popierines formeles ir pripildykite jas iki pusės. Iš cukruotų obuolių griežinėlių suformuokite rožes ir sudėkite į pyragaičių centrą. Kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, lengva, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, keksas, ypatingi receptai, naujametiniai desertai, kiaušinių pusryčiai, varškės pusryčiai, varškės desertai

Kategorijos