Publikavimo data: 2025-08-17
Sumuštiniai su apelsinų varške
Paprastas desertas, kuris nustebins traškumo, saldumo ir rūgštumo deriniu.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus ir atskirkite baltymus nuo trynių.
Žingsnis 2
6 kiaušinių baltymus sumaišykite su 300 g cukraus ir išplakite iki standžių putų.
Žingsnis 3
Į mišinį suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite mentele.
Žingsnis 4
Paskleiskite ant kepimo skardos ir 30-35 min. pašaukite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 5
Į puodą išspauskite apelsinų sultis, sudėkite 6 kiaušinių trynius, 130 g cukraus, 130 g sviesto.
Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite. Sviestas ir cukrus turi ištirpti, o masė pamažu tirštėti. Kai į paviršių iškils dideli burbuliukai, ugnį galima išjungti. Varškę per sietelį perkoškite į kitą indą ir padėkite į šaldytuvą. Kai bemielė po pirštu taps traški, išimkite ją iš orkaitės ir padalykite į 2 lygias girnas. Ant vienos pusės tolygiai užtepkite varškės ir uždenkite kita puse. Kai desertas šiek tiek pailsės, jį galima supjaustyti kvadratėliais ir patiekti.
Kategorijos