Sūri rožinė lašiša "Nuo mamos" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sūri rožinė lašiša "Nuo mamos"

Turite sutikti, kad mama visada turi skaniausių dalykų. Mūsų mama gamina skaniausią pasaulyje sūdytą rausvąją lašišą. Lašišos ir lašišos iš parduotuvės niekaip nepalyginsi. Rausvoji lašiša gaunasi minkšta, saikingai sūri - kaip tik tinkama sumuštiniams. Ir, žinoma, ji yra daug pigesnė nei lašiša ar lašiša. O su sūdymu gali susidoroti net pradedantysis.
Gaminimo laikas
1460 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
12 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Sūri rožinė lašiša "Nuo mamos" Žingsnis 1
Supjaustykite žuvį maždaug 2-3 milimetrų pločio plokštelėmis.

Žingsnis 2

Sūri rožinė lašiša "Nuo mamos" Žingsnis 2
Į supjaustytą žuvį įberkite druskos (aš naudojau 1/3 arbatinio šaukštelio), pipirų, šiek tiek bekvapio augalinio aliejaus (1/2 arbatinio šaukštelio) ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Sūri rožinė lašiša "Nuo mamos" Žingsnis 3
Ant indo dugno (turiu plastikinį indą) įpilkite 1 arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus, sandariai sudėkite žuvies gabalėlius. Tarp gabalėlių sudėkite sulaužytus lauro lapus. Ant viršaus užpilkite dar 1/2 arbatinio šaukštelio augalinio aliejaus.

Žingsnis 4

Sūri rožinė lašiša "Nuo mamos" Žingsnis 4
Žuvį iš viršaus uždengiu folija. Jei turite daugiau žuvies, galite uždengti dangčiu. Svarbu, kad žuvis būtų šiek tiek apsunkinta. Ant folijos uždedu nedidelį stiklainį su vandeniu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
žuvies patiekalai, užkandžiai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, žuvies užkandžiai, sūrio užkandžiai, karšti patiekalai naujiems metams, foršmakas, receptų knyga, tartaletės užkandžiai

Kategorijos