Publikavimo data: 2025-08-18
Sūri rožinė lašiša "Nuo mamos"
Turite sutikti, kad mama visada turi skaniausių dalykų. Mūsų mama gamina skaniausią pasaulyje sūdytą rausvąją lašišą. Lašišos ir lašišos iš parduotuvės niekaip nepalyginsi. Rausvoji lašiša gaunasi minkšta, saikingai sūri - kaip tik tinkama sumuštiniams. Ir, žinoma, ji yra daug pigesnė nei lašiša ar lašiša. O su sūdymu gali susidoroti net pradedantysis.
Žingsnis 1
Supjaustykite žuvį maždaug 2-3 milimetrų pločio plokštelėmis.
Žingsnis 2
Į supjaustytą žuvį įberkite druskos (aš naudojau 1/3 arbatinio šaukštelio), pipirų, šiek tiek bekvapio augalinio aliejaus (1/2 arbatinio šaukštelio) ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Ant indo dugno (turiu plastikinį indą) įpilkite 1 arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus, sandariai sudėkite žuvies gabalėlius. Tarp gabalėlių sudėkite sulaužytus lauro lapus. Ant viršaus užpilkite dar 1/2 arbatinio šaukštelio augalinio aliejaus.
Žingsnis 4
Žuvį iš viršaus uždengiu folija. Jei turite daugiau žuvies, galite uždengti dangčiu. Svarbu, kad žuvis būtų šiek tiek apsunkinta. Ant folijos uždedu nedidelį stiklainį su vandeniu.
Kategorijos