Publikavimo data: 2024-06-23
Sūrio fondiu su kiaušiniu
Šis patiekalas - tikras Šveicarijos pasididžiavimas. Fondue būna įvairių formų. Jis ruošiamas sūrus, naudojant sūrį, kiaušinius ir pieną, grybus, saldžiąsias paprikas, obuolius, rūkytas bulves, kumpį, o saldus - pridedant šokolado. Fondue yra nuostabus patiekalas, ruošiamas kompanijai.
Žingsnis 1
Paimkite sūrį. Supjaustykite suluguni maždaug 1 cm dydžio kubeliais. Kietąjį sūrį sutarkuokite vidutinio stambumo arba stambia tarka.
Žingsnis 2
Duoną supjaustykite 1,5-2 cm dydžio kubeliais. Jei norite, lengvai juos apdžiovinkite keptuvėje be aliejaus.
Žingsnis 3
Į puodą supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Keptuvę vėl pastatykite ant ugnies. Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės ir sūrius. Nuolat maišydami tirpinkite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Nuimkite grietinėlę ir sūrį nuo ugnies ir supilkite kiaušinį, sumaišytą su likusia grietinėle. Viską išmaišykite.
Kategorijos