Sūrio fondiu su raudonuoju vynu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Sūrio fondiu su raudonuoju vynu

Raudonojo vyno fondiu yra aromatingas ir kupinas skonio. Tradiciškai fondiu gaminamas dviejų rūšių sūris. Tačiau dabar manoma, kad derinant tris ar keturis skirtingus sūrius patiekalas tampa įdomesnis. Pagrindiniai reikalavimai sūriui - jis turi gerai išsilydyti, priklausyti pusiau kietoms ir kietoms rūšims ir neturėti daug augalinių riebalų. Fondiu patiekite karštą su įvairiais užpilamais produktais pagal savo skonį: duona, mėsa, krevetėmis, daržovėmis, grybais, alyvuogėmis, galette sausainiais, skrebučiais.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
250 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.39/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sūrio fondiu su raudonuoju vynu Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Į sūrį suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.

Žingsnis 2

Sūrio fondiu su raudonuoju vynu Žingsnis 2
Perpjaukite česnako skiltelę per pusę ir įtrinkite ja puodo ar katilo, kuriame gaminsite fondiu, dugną ir šonus. Į tą patį puodą supilkite vyną ir ant silpnos ugnies užvirinkite.

Žingsnis 3

Sūrio fondiu su raudonuoju vynu Žingsnis 3
Tada į vyną nedidelėmis porcijomis, nuolat maišydami, suberkite sūrį. Kai visas sūris išsilydo, įberkite druskos ir muskato riešuto. Švelniai išmaišykite ir nukelkite fondiu nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos