Publikavimo data: 2024-06-16
Sūrio fondiu su raudonuoju vynu
Raudonojo vyno fondiu yra aromatingas ir kupinas skonio. Tradiciškai fondiu gaminamas dviejų rūšių sūris. Tačiau dabar manoma, kad derinant tris ar keturis skirtingus sūrius patiekalas tampa įdomesnis. Pagrindiniai reikalavimai sūriui - jis turi gerai išsilydyti, priklausyti pusiau kietoms ir kietoms rūšims ir neturėti daug augalinių riebalų. Fondiu patiekite karštą su įvairiais užpilamais produktais pagal savo skonį: duona, mėsa, krevetėmis, daržovėmis, grybais, alyvuogėmis, galette sausainiais, skrebučiais.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Į sūrį suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
Žingsnis 2
Perpjaukite česnako skiltelę per pusę ir įtrinkite ja puodo ar katilo, kuriame gaminsite fondiu, dugną ir šonus. Į tą patį puodą supilkite vyną ir ant silpnos ugnies užvirinkite.
Žingsnis 3
Tada į vyną nedidelėmis porcijomis, nuolat maišydami, suberkite sūrį. Kai visas sūris išsilydo, įberkite druskos ir muskato riešuto. Švelniai išmaišykite ir nukelkite fondiu nuo ugnies.
Kategorijos