Publikavimo data: 2024-03-27
Sūrio ir česnakų padažas
Sūrio ir česnakų padažas - ryškus, aromatingas, sodraus skonio ir šiek tiek aštraus aštrumo patiekalų priedas. Įsimintino skonio ir švelnios tekstūros padažas puikiai tinka daugeliui karštųjų patiekalų ir užkandžių. Padažui paruošti reikia mažiausiai laiko, jį galima laikyti neprarandant skonio ir aromato. Padažas tinka prie garnyrų, mėsos ir paukštienos patiekalų.
Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis būtų kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Sviestą ištirpinkite ant vidutinės ugnies, kol susidarys balti burbuliukai. Į ištirpintą sviestą suberkite miltus ir gerai išmaišykite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir lengvai auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į puodą suberkite česnaką ir tarkuotą sūrį, maišykite, kol sūris išsilydys ir susidarys vientisa masė. Supilkite grietinę arba natūralų jogurtą, pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska. Kruopščiai išmaišykite, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Padažą supilkite į atskirą indą. Jei reikia, naudokite jį karštą arba laikykite šaldytuve uždengtame inde. Gero apetito!
Kategorijos