Sūrio ir česnakų padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Sūrio ir česnakų padažas

Sūrio ir česnakų padažas - ryškus, aromatingas, sodraus skonio ir šiek tiek aštraus aštrumo patiekalų priedas. Įsimintino skonio ir švelnios tekstūros padažas puikiai tinka daugeliui karštųjų patiekalų ir užkandžių. Padažui paruošti reikia mažiausiai laiko, jį galima laikyti neprarandant skonio ir aromato. Padažas tinka prie garnyrų, mėsos ir paukštienos patiekalų.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
302 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sūrio ir česnakų padažas Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis būtų kambario temperatūros.

Žingsnis 2

Sūrio ir česnakų padažas Žingsnis 2
Sviestą ištirpinkite ant vidutinės ugnies, kol susidarys balti burbuliukai. Į ištirpintą sviestą suberkite miltus ir gerai išmaišykite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir lengvai auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Sūrio ir česnakų padažas Žingsnis 3
Į puodą suberkite česnaką ir tarkuotą sūrį, maišykite, kol sūris išsilydys ir susidarys vientisa masė. Supilkite grietinę arba natūralų jogurtą, pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska. Kruopščiai išmaišykite, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 4

Sūrio ir česnakų padažas Žingsnis 4
Padažą supilkite į atskirą indą. Jei reikia, naudokite jį karštą arba laikykite šaldytuve uždengtame inde. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos