Publikavimo data: 2025-08-18
Sūrio ir riešutų sausainiai
Eksperimentuodama nusprendžiau pagaminti šio neįprasto skonio sausainius, kuriuose yra ir varškės, ir uogienės, ir riešutų. Pasirodė tikrai skanūs!
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Išmaišykite. Sudėkite šalto sviesto gabalėlius.
Žingsnis 2
Rankomis viską sumalkite į smulkius trupinius.
Žingsnis 3
Sudėkite skystus ingredientus: varškę, kiaušinio trynį, grietinę. Sutrinkite juos šakute. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Išminkykite tešlą, visus trupinius suberkite į gumulą.
Žingsnis 5
Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 6
Sausoje keptuvėje 5 minutes paskrudinkite graikinius riešutus.
Žingsnis 7
Mikseriu susmulkinkite riešutus, bet ne iki miltų, o taip, kad jaustumėte riešutų tekstūrą.
Žingsnis 8
Padalykite tešlą per pusę.
Žingsnis 9
Tešlą iškočiokite į ovalą. Aptepkite uogiene.
Žingsnis 10
Pabarstykite puse riešutų.
Žingsnis 11
Suvyniokite į ritinį išilgai ilgosios pusės.
Žingsnis 12
Peiliu supjaustykite gabalėliais ir mentele atsargiai perkelkite į kepimo skardą.
Žingsnis 13
Tą patį pakartokite su antruoju tešlos gabalėliu ir kita uogiene.
Žingsnis 14
Kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol sausainių viršus paruduos.
Kategorijos