Publikavimo data: 2025-08-18
Sūrio keksiukai
Kepiniai priskiriami amerikiečiams, kurie XIX a. kulinarijos knygoje paskelbė pirmąjį šio pyrago receptą. Tradiciškai keksiukai gaminami iš miltų, cukraus, kiaušinių ir sviesto. Į tešlą dažnai dedama įvairių priedų - sultenių, riešutų ir šokolado. Tačiau nėra vieno universalaus keksiukų gaminimo recepto. Šiandien jie ruošiami kiekvienam skoniui, į juos dedama daržovių, varškės ir kitų įdomių įdarų.
Žingsnis 1
Kiaušinį išplakite su pienu ir sviestu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Pagal skonį pagardinkite druska. Masę gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite tarkuotą sūrį. Gautą tešlą paskirstykite į specialias formeles, nesiekiant kraštų. Keksiukus kepkite 25 minutes 180 laipsnių Celsijaus orkaitėje.
Žingsnis 3
Išplakite grietinę su kreminiu sūriu, česnakais ir žolelėmis mikseriu. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite grietinėlę.
Kategorijos