Sūrio keksiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sūrio keksiukai

Kepiniai priskiriami amerikiečiams, kurie XIX a. kulinarijos knygoje paskelbė pirmąjį šio pyrago receptą. Tradiciškai keksiukai gaminami iš miltų, cukraus, kiaušinių ir sviesto. Į tešlą dažnai dedama įvairių priedų - sultenių, riešutų ir šokolado. Tačiau nėra vieno universalaus keksiukų gaminimo recepto. Šiandien jie ruošiami kiekvienam skoniui, į juos dedama daržovių, varškės ir kitų įdomių įdarų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
294 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Sūrio keksiukai Žingsnis 1
Kiaušinį išplakite su pienu ir sviestu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Pagal skonį pagardinkite druska. Masę gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Sūrio keksiukai Žingsnis 2
Sudėkite tarkuotą sūrį. Gautą tešlą paskirstykite į specialias formeles, nesiekiant kraštų. Keksiukus kepkite 25 minutes 180 laipsnių Celsijaus orkaitėje.

Žingsnis 3

Sūrio keksiukai Žingsnis 3
Išplakite grietinę su kreminiu sūriu, česnakais ir žolelėmis mikseriu. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite grietinėlę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, lengva, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, keksas, ypatingi receptai, naujametiniai desertai, kiaušinių pusryčiai, varškės pusryčiai, varškės desertai

Kategorijos