Publikavimo data: 2024-04-01
Sūrio padažas bulvėms
Sūrio padažas yra universalus antrųjų patiekalų priedas, puikiai atskleidžiantis maisto skonį. Jo pagrindą sudaro bet kokios rūšies sūris, tiek paprastas, tiek elitinis. Įvairiose šalyse populiarų sūrio padažą bulvėms pirmasis paruošė virėjas iš JAV. Šioje šalyje padažai patiekiami su įvairiais patiekalais: nuo daržovių, mėsos ir spagečių iki traškučių. Šio sūrio padažo galima dėti ne tik prie bulvių, bet ir prie vištienos grybukų, makaronų ir dešrelių.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 2
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 3
Į ištirpintą sviestą suberkite miltus ir nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 4
Sutarkuokite sūrį ir įmaišykite jį į miltų ir sviesto mišinį. Leiskite jam išsilydyti ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Lėtai supilkite pieną į paruoštą mišinį ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, krapų ir itališkų žolelių prieskonių mišinio. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Sumažinkite ugnį ir dažnai maišydami palikite virti 10-15 minučių.
Kategorijos