Sūrio padažas bulvėms pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Sūrio padažas bulvėms

Sūrio padažas yra universalus antrųjų patiekalų priedas, puikiai atskleidžiantis maisto skonį. Jo pagrindą sudaro bet kokios rūšies sūris, tiek paprastas, tiek elitinis. Įvairiose šalyse populiarų sūrio padažą bulvėms pirmasis paruošė virėjas iš JAV. Šioje šalyje padažai patiekiami su įvairiais patiekalais: nuo daržovių, mėsos ir spagečių iki traškučių. Šio sūrio padažo galima dėti ne tik prie bulvių, bet ir prie vištienos grybukų, makaronų ir dešrelių.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sūrio padažas bulvėms Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 2

Sūrio padažas bulvėms Žingsnis 2
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.

Žingsnis 3

Sūrio padažas bulvėms Žingsnis 3
Į ištirpintą sviestą suberkite miltus ir nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.

Žingsnis 4

Sūrio padažas bulvėms Žingsnis 4
Sutarkuokite sūrį ir įmaišykite jį į miltų ir sviesto mišinį. Leiskite jam išsilydyti ant silpnos ugnies.

Žingsnis 5

Sūrio padažas bulvėms Žingsnis 5
Lėtai supilkite pieną į paruoštą mišinį ir išmaišykite.

Žingsnis 6

Sūrio padažas bulvėms Žingsnis 6
Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, krapų ir itališkų žolelių prieskonių mišinio. Išmaišykite.

Žingsnis 7

Sūrio padažas bulvėms Žingsnis 7
Sumažinkite ugnį ir dažnai maišydami palikite virti 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos