Publikavimo data: 2024-05-19
Sūrio pyragas
Velykų pyragai su varške yra ypatingi šventiniai kepiniai. Mielinėje tešloje esantis varškės sūris pyragus padaro minkštesnius ir švelnesnius, todėl kepiniai ilgiau išlieka nesugedę. Be varškės, į varškės kukulių receptą įeina sausos mielės, dėl kurių tešla greičiau pakyla ir išlieka oro bei purumo.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą tešlai. Pieną pašildykite (ne daugiau kaip 40 laipsnių). Į šiltą pieną suberkite sausas mieles ir 1 šaukštelį cukraus. Tada įberkite 1 valgomąjį šaukštą miltų ir maišykite, kol mielės ištirps. Palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite kiaušiniais. Kol tešla verda, atskirkite vieno kiaušinio baltymą nuo trynio ir pasilikite jį glajui. Likusius kiaušinius išplakite su cukrumi, vanile ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite ištirpintą sviestą ir plaktus kiaušinius.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Sudėkite oparą, varškę ir kiaušinių mišinį ir gerai išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir gerai išminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir lipni. Palikite tešlą šiltoje vietoje 1 valandai.
Žingsnis 4
Į tešlą suberkite džiovintus vaisius. Gerai nuplaukite rūgštynes ir nusausinkite rankšluosčiu. Sudėkite į tešlą ir gerai išmaišykite. Palikite šiltoje vietoje dar 30 minučių.
Žingsnis 5
Tešlą paskirstykite į formeles. Kepimo formeles ištepkite sviestu. Paskleiskite tešlą formelėse ir palikite pakilti dar 20-30 minučių. Kol tešla kyla, įjunkite orkaitę į mažiausią galingumą.
Žingsnis 6
Iškepkite pyragus. Kai pyragaičiai pakils, 10 minučių dėkite juos į įkaitintą orkaitę, įjungę mažiausią galingumą, kad tešla dar geriau pakiltų. Tada orkaitę uždarykite, padidinkite kaitrą iki 180 laipsnių ir palikite kepti 35-45 minutes. Tada ištraukite kuličius iš orkaitės, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti. Kai kukulaičiai atvės, atsargiai išimkite juos iš formelių.
Žingsnis 7
Пока выпекаются куличи, приготовьте глазурь. Для этого белок одного яйца взбейте вместе с сахарной пудрой. Добавьте лимонный сок и еще раз хорошо взбейте. В результате должна получиться блестящая белая плотная глазурь.
Žingsnis 8
Papuoškite pyragus. Atvėsusius pyragėlius aptepkite glajumi ir papuoškite konditeriniais pabarstukais, cukruotais vaisiais ir graikiniais riešutais.
Kategorijos