Publikavimo data: 2025-08-16
Sūrio pyragas su mėlynėmis
Istorinė mėlynių tėvynė yra Šiaurės Amerika. Indėnai jas ne tik vartojo maistui, bet ir gamino iš jų vaistinius nuovirus. Buvo naudojamos ir uogos, ir lapai. Į košę sutrintos uogos buvo tepamos ant odos kosmetiniais tikslais. Mėlynės padeda kovoti su senėjimu ir praturtina organizmą antioksidantais. Vieno tyrimo metu nustatyta, kad mėlynių valgymas padeda išvengti kognityvinių funkcijų pablogėjimo. Mėlynės puikiai tinka desertams - pavyzdžiui, sūrio pyragui.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą sumaišykite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno jų mišinį suplakite plaktuvu. Įmaišykite grietinėlės sūrį ir dar kartą suplakite. Sudėkite mėlynes ir miltus ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite pyragą. Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite sviestu. Perkelkite pyragą į formą ir tolygiai paskirstykite. Dėkite į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 3
Pagaminkite kremą ir iškepkite pyragą. Sumaišykite sūrį, sviestą, cinamoną ir cukraus pudrą. Atvėsusį pyragą aptepkite paruoštu kremu.
Kategorijos