Sūrio pyragas su mėlynėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Sūrio pyragas su mėlynėmis

Istorinė mėlynių tėvynė yra Šiaurės Amerika. Indėnai jas ne tik vartojo maistui, bet ir gamino iš jų vaistinius nuovirus. Buvo naudojamos ir uogos, ir lapai. Į košę sutrintos uogos buvo tepamos ant odos kosmetiniais tikslais. Mėlynės padeda kovoti su senėjimu ir praturtina organizmą antioksidantais. Vieno tyrimo metu nustatyta, kad mėlynių valgymas padeda išvengti kognityvinių funkcijų pablogėjimo. Mėlynės puikiai tinka desertams - pavyzdžiui, sūrio pyragui.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
320 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (36 bal.)

Žingsnis 1

Sūrio pyragas su mėlynėmis Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą sumaišykite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno jų mišinį suplakite plaktuvu. Įmaišykite grietinėlės sūrį ir dar kartą suplakite. Sudėkite mėlynes ir miltus ir išminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Sūrio pyragas su mėlynėmis Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite pyragą. Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite sviestu. Perkelkite pyragą į formą ir tolygiai paskirstykite. Dėkite į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.

Žingsnis 3

Sūrio pyragas su mėlynėmis Žingsnis 3
Pagaminkite kremą ir iškepkite pyragą. Sumaišykite sūrį, sviestą, cinamoną ir cukraus pudrą. Atvėsusį pyragą aptepkite paruoštu kremu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos