Publikavimo data: 2025-08-18
Sūrio pyragų putėsiai su varške
Varškės pyragas su varške - puiki paprasto deserto versija, kuriai paruošti nereikia daug laiko. Patiekalas gaunasi labai skanus ir švelnus. Vietoj plutos sūrio pyragui naudojami krekeriai, o įdaras - varškė, kuri primena švelnius putėsius. Kaip priedas deserte naudojama uogienė, dėl kurios patiekalas tampa maistingesnis. Desertui papuošti rekomenduojama imti uogų ir mėtų lapelių, tačiau juos galima pakeisti vaisiais ar riešutais.
Žingsnis 1
Paruoškite desertui skirtą kremą. Į dubenį sudėkite varškę ir cukraus pudrą. Išplakite ingredientus iki vientisos masės. Tada į varškės masę įmaišykite grietinę, vaniliną ir šiek tiek druskos. Grietinėlę plakite dar apie 3 minutes. Želatiną supilkite į dubenėlį, atskieskite ją 1 valgomuoju šaukštu karšto vandens ir įmaišykite į paruoštą kremą.
Žingsnis 2
Paruoškite krekerius. Rankomis juos sulaužykite į mažus gabalėlius. Suberkite trupinius į dubenį, sudėkite sviestą ir cukrų ir gerai išmaišykite, kad mišinys būtų drėgnas.
Žingsnis 3
Paruoškite desertą. Šaukštu į kremo dugną suberkite paruoštus krekerių trupinius. Tada sudėkite varškės kremą, 2 valgomuosius šaukštus uogų uogienės ir vėl kremą. Dėkite desertą į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų.
Kategorijos