Publikavimo data: 2024-04-05
Sūrio ritinys
Egzistuoja nuomonė, kad sausainius išrado anglų namų šeimininkės. Tačiau archeologai tuo abejoja. Jų nuomone, sausainiai buvo gaminami dar VII a. pr. m. e. Vėliau receptas buvo prarastas. Renesanso laikais gyvenusiems italams pavyko atgaivinti šį desertą.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite mikseriu. Supilkite verdantį vandenį ir toliau maišykite. Supilkite cukrų. Plakite, kol kiaušinių masė padvigubės. Supilkite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Švelniai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite tešlą ant paviršiaus. Siųskite į orkaitę, įkaitintą iki 180 ℃, 10 minučių. Dar karštą sausainį susukite į ritinėlį ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Dubenyje išplakite grietinėlę iki minkštų viršūnių. Suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite. Sudėkite varškę ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Pagaminkite glajų. Puode sunkiu dugnu sumaišykite grietinę, kakavą, cukrų ir sviestą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišydami išplakite glajų iki vientisos konsistencijos. Nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Surinkite ritinį. Išvyniokite tešlą. Paviršių gerai aptepkite grietinėlės ir varškės kremu ir susukite į glaudžią dešrelę. Ant vyniotinio užpilkite glajų. Dėkite į šaldytuvą 120 minučių.
Kategorijos