Publikavimo data: 2024-06-15
Sūrio skrebučiai
Sūrio skrebučiams gaminti naudokite baltojo sūrio rūšis. Pavyzdžiui, mocarelos, kuris puikiai išsilydo ir išsitempia. Taip pat tinka sūdyti sūriai: suluguni arba feta. Su jais skrebučiai įgaus sūrumo, subtilaus skonio. Šie sūriai turi mažiau riebalų nei geltonieji ir oranžiniai sūriai ir daugiau drėgmės, todėl jų konsistencija dažnai būna panaši į varškės. Padėklą arba lentynėlę su skrebučiais padėkite ant viršutinės orkaitės lentynos, nes šis lygis paprastai skirtas džiovinimui.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sutrupinkite sūrį į dubenį. Sūrį susmulkinkite šakute arba trintuvu. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintas petražoles ir visus prieskonius: papriką, pipirus, raudonėlį ir druską. Išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Ant kepimo skardos išklokite kepimo pergamentą. Ant kepimo skardos sudėkite duonos riekes, palikdami tarp jų nedidelį tarpą. Ant duonos storu sluoksniu užtepkite sūrio įdaro. Dėkite sūrio skrebučius į įkaitintą orkaitę 5-6 minutėms ir kepkite, kol taps auksiniai.
Kategorijos