Publikavimo data: 2024-09-16
Sūriu, kalendra ir kiaušiniu įdaryti grybai orkaitėje
Įdaryti grybai yra labai apetitiškas ir lengvai paruošiamas užkandis, pasižymintis maloniu aromatu ir nuostabiu skoniu. Šviežios žolelės puikiai dera su kiaušiniais ir sūriu, o patiekalą papildo smailios česnako skiltelės, suteikiančios jam malonaus pikantiškumo. Užkandis ne tik skanus, bet ir sveikas. Jame yra daug baltymų, fosforo ir aminorūgščių, kurių reikia efektyviam organizmo darbui.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Norėdami tai padaryti, nuimkite grybų kojeles, stengdamiesi nepažeisti kepurėlių. Tada ant kiekvienos kepurėlės padarykite kryžiaus formos įpjovimus ir lengvai pasūdykite vidų. Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir kalendrą, nulupkite ir išspauskite česnaką. Vištienos kiaušinius sudaužykite į atskirą dubenį. Į juos sudėkite česnaką, žoleles ir tarkuotą sūrį. Mišinį pagardinkite druska ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į grybų kepurėles įdėkite virto kiaušinio įdaro ir prispauskite jį šaukštu. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Ant kepimo skardos padėkite folijos lakštą, ant jo išdėliokite įdarytus grybus. Atsargiai suvyniokite užkandį į foliją ir siųskite į orkaitę 25-30 minučių.
Kategorijos