Švediški imbieriniai sausainiai su cinamonu ir gvazdikėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Švediški imbieriniai sausainiai su cinamonu ir gvazdikėliais

Imbierinis sausainis - tai imbierinis meduolis su imbiero skoniu. Jis gaminamas iš džiovintų maltų imbierų ir kitų prieskonių. Paprastai jame taip pat būna natūralaus medaus, gali būti naudojama melasa. Jie gali būti labai skirtingos konsistencijos - nuo minkštų ir oro iki tankių ir traškių. Todėl yra daugybė šio skanėsto receptų.
Gaminimo laikas
1480 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
373 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
59 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Švediški imbieriniai sausainiai su cinamonu ir gvazdikėliais Žingsnis 1
Paimkite puodą storu dugnu ir sumaišykite melasą, cukrų ir vandenį. Užvirinkite, sudėkite prieskonius ir sviestą ir palaukite, kol jie ištirps. Leiskite mišiniui atvėsti, nemaišykite.

Žingsnis 2

Švediški imbieriniai sausainiai su cinamonu ir gvazdikėliais Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite 3 puodelius miltų ir sodą. Į dubenį supilkite atvėsintą mišinį su sviestu ir cukrumi ir užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve maždaug 24 valandoms.

Žingsnis 3

Švediški imbieriniai sausainiai su cinamonu ir gvazdikėliais Žingsnis 3
Pabarstykite stalą likusiais miltais ir iškočiokite tešlą plonu sluoksniu. Sausainiams išpjauti naudokite specialias formeles arba įrankius, pavyzdžiui, stiklinę.

Žingsnis 4

Švediški imbieriniai sausainiai su cinamonu ir gvazdikėliais Žingsnis 4
Sudėkite sausainius ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 175 C ir kepkite apie 6-8 minutes. Leiskite kepimo skardoje atvėsti apie 5 minutes, tada perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos