Publikavimo data: 2025-08-20
Švediški imbieriniai sausainiai su cinamonu ir gvazdikėliais
Imbierinis sausainis - tai imbierinis meduolis su imbiero skoniu. Jis gaminamas iš džiovintų maltų imbierų ir kitų prieskonių. Paprastai jame taip pat būna natūralaus medaus, gali būti naudojama melasa. Jie gali būti labai skirtingos konsistencijos - nuo minkštų ir oro iki tankių ir traškių. Todėl yra daugybė šio skanėsto receptų.
Žingsnis 1
Paimkite puodą storu dugnu ir sumaišykite melasą, cukrų ir vandenį. Užvirinkite, sudėkite prieskonius ir sviestą ir palaukite, kol jie ištirps. Leiskite mišiniui atvėsti, nemaišykite.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite 3 puodelius miltų ir sodą. Į dubenį supilkite atvėsintą mišinį su sviestu ir cukrumi ir užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve maždaug 24 valandoms.
Žingsnis 3
Pabarstykite stalą likusiais miltais ir iškočiokite tešlą plonu sluoksniu. Sausainiams išpjauti naudokite specialias formeles arba įrankius, pavyzdžiui, stiklinę.
Žingsnis 4
Sudėkite sausainius ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 175 C ir kepkite apie 6-8 minutes. Leiskite kepimo skardoje atvėsti apie 5 minutes, tada perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
Kategorijos