Publikavimo data: 2024-05-15
Šveicariško šokolado ritinio receptas
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps balta ir sutirštės. Nedidelėmis porcijomis įmaišykite sausą mišinį, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 3
Gautą masę supilkite į sviestu pateptą kepimo skardą, pašaukite į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-12 minučių.
Žingsnis 4
Išimkite sausainius iš orkaitės ir apverskite juos neuždengta puse žemyn ant pergamento, pabarstyto kakavos milteliais. Atsargiai nulupkite viršutinį kepimo popieriaus sluoksnį. Suvyniokite į lygų ritinį ir palikite atvėsti.
Žingsnis 5
Šokoladą sulaužykite ir sudėkite į dubenį, pastatytą virš puodo su vandeniu, kad susidarytų garų vonia. Kai šokoladas pradės tirpti, įpilkite 90 ml dvigubos grietinėlės ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Nuimkite šokoladą nuo ugnies ir supilkite likusius 180 ml grietinėlės. Maišykite lėtai, atsargiai. Išvyniokite vyniotinį ir tolygiu sluoksniu aptepkite paviršių, tada suvyniokite atgal. Jei norite, teptuku galite patepti ir viršų. Apibarstykite vyniotinį nesaldinta kakava.
Kategorijos