Sveika europinė jūrų lydeką, kepta su alyvuogėmis ir kaparėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Sveika europinė jūrų lydeką, kepta su alyvuogėmis ir kaparėliais

Žuvis su kaparėliais - Viduržemio jūros regiono šalių patiekalas, nes būtent ten auga kaparėlių krūmai. Kaparėliai - tai šio neįprasto augalo vaisiai arba pumpurai, pasižymintys ypatingu ir pikantišku kartoku skoniu. Prekybos centrų lentynose jų galima rasti mažuose marinuotuose arba sūdytuose indeliuose. Jie naudingi dėl didelio baltymų, vitamino C ir pektinų kiekio.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
75 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sveika europinė jūrų lydeką, kepta su alyvuogėmis ir kaparėliais Žingsnis 1
Kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi. Vieną svogūną supjaustykite žiedais ir paskleiskite ant lėkštės dugno. Kitą svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į keturias dalis supjaustytas alyvuoges, kaparėlius, česnaką ir sumaišykite.

Žingsnis 2

Sveika europinė jūrų lydeką, kepta su alyvuogėmis ir kaparėliais Žingsnis 2
Vieną filė sudėkite į kepimo formą, pasūdykite ir papipirinkite. Tada ją uždenkite sluoksniu faršo, po to - dar vienu sluoksniu žuvies. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite patiekalą, kol iškeps, maždaug 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos