Publikavimo data: 2024-06-15
Sveika europinė jūrų lydeką, kepta su alyvuogėmis ir kaparėliais
Žuvis su kaparėliais - Viduržemio jūros regiono šalių patiekalas, nes būtent ten auga kaparėlių krūmai. Kaparėliai - tai šio neįprasto augalo vaisiai arba pumpurai, pasižymintys ypatingu ir pikantišku kartoku skoniu. Prekybos centrų lentynose jų galima rasti mažuose marinuotuose arba sūdytuose indeliuose. Jie naudingi dėl didelio baltymų, vitamino C ir pektinų kiekio.
Žingsnis 1
Kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi. Vieną svogūną supjaustykite žiedais ir paskleiskite ant lėkštės dugno. Kitą svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į keturias dalis supjaustytas alyvuoges, kaparėlius, česnaką ir sumaišykite.
Žingsnis 2
Vieną filė sudėkite į kepimo formą, pasūdykite ir papipirinkite. Tada ją uždenkite sluoksniu faršo, po to - dar vienu sluoksniu žuvies. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite patiekalą, kol iškeps, maždaug 20-25 minutes.
Kategorijos