Publikavimo data: 2024-06-09
Sveika jūros lydekos su ryžiais
Mūsų sveikata priklauso nuo daugelio veiksnių, o vienas iš jų - maistas, kurį valgome. Šis receptas - naudingų elementų lobynas, nes jūros lydekos yra puikus baltymų šaltinis ir turi labai daug makro- ir mikroelementų, tokių kaip kalcis, fluoras, magnis, kalis, chromas, varis, fosforas. O ryžiai taip pat neatsilieka pagal naudingųjų medžiagų ir vitaminų kiekį, o vienas pagrindinių jų privalumų yra tas, kad juose nėra gliutino, kuris gali sukelti alerginę reakciją.
Žingsnis 1
Išvalytą ir nedideliais gabalėliais supjaustytą žuvį pamirkykite miltuose ir druskoje ir kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite morkas, svogūnus ir pomidorus. Tada morkas ir svogūnus sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite ant didelės ugnies, tada sudėkite pomidorus, po minutės užpilkite vandeniu ir sumažinkite ugnį.
Žingsnis 3
Kai svogūnai ir morkos apkeps, ant daržovių sudėkite keptą žuvį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Kai žuvis bus paruošta, porcijomis išdalykite riestainius ir ant jų uždėkite kelis žuvies gabalėlius bei žoleles.
Kategorijos