Publikavimo data: 2024-06-09
Sveika kalakutienos košė
Pasaulio kulinarijos istorijoje virti grūdai yra vienas seniausių patiekalų. Per tūkstantmetę košės istoriją buvo sukurta šimtai jos gaminimo receptų: nuo pačių paprasčiausių iki egzotiškiausių. Mūsų pažįstamos košės su kalakutiena receptas yra tikrai skanus, sveikas ir naudingas patiekalas. Jis yra dievo dovana šiuolaikinėms namų šeimininkėms, kurios nori į savo šeimos racioną įtraukti sveiką košę ir paversti ją maksimaliai sveiku patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Paruoštas morkas supjaustykite plonais šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Paruoštą filė supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Pastatykite aukštą keptuvę ant ugnies, gerai įkaitinkite ir supilkite saulėgrąžų aliejų. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir morkas. Periodiškai maišydami kepkite 3 minutes. Sudėkite kalakutieną ir maišydami kepkite dar 3 minutes. Mėsos paviršius turi tapti baltas.
Žingsnis 3
Gerai nuplaukite soras po tekančiu vandeniu. Paruoštas kruopas sudėkite į keptuvę. Įberkite druskos, maltų pipirų ir džiovintų česnakų. Į keptuvę įpilkite 2 puodelius karšto vandens. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Užvirinkite keptuvę, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 30 minučių.
Kategorijos