Publikavimo data: 2024-05-25
Sveika kalakutienos tortilija
Meksikietiška tortilija su kalakutiena yra labai lengvas, skanus ir kartu maistingas dietinis nacionalinis patiekalas - plona kvietinė arba kukurūzų tortilija, į kurią įvyniojamas įdaras. Šiame recepte naudojama sultinga mėsos filė be kaulo - geriausia ir sveikiausia kalakutienos dalis. Kartu su daržovėmis kalakutienos tortilija yra pasaulio virtuvės lobis, turintis daug maistinių medžiagų ir skonio dėl didelio baltymų kiekio. Ji idealiai tinka greitam užkandžiui, pietums ir vakarienei, šeimoms ir didelėms grupėms iškylose, vakarėliuose.
Žingsnis 1
Supjaustykite kalakutieną plonais griežinėliais, tada į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir kepkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje griežinėliais supjaustykite papriką ir svogūną. Sudėkite supjaustytas daržoves į kalakutieną ir kepkite ant vidutinės ugnies dar 10 minučių, kas 5 minutes pamaišydami.
Žingsnis 3
Į apkeptą mėsą ir daržoves įpilkite pomidorų padažo, druskos ir pipirų, patiekalą po dangčiu kepkite dar 10 minučių, tada sudėkite yso su daržovėmis ant tortilijos ir patiekite.
Kategorijos