Sveika kepta lašiša folijoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Sveika kepta lašiša folijoje

Kepta lašiša folijoje - skanus ir spalvingas patiekalas. Karelijoje lašiša anksčiau buvo vadinama kitaip - "Atlanto lašiša". Taip vadinosi todėl, kad ši žuvis buvo gaudoma beveik visur - ir po kriokliais, ir bedugnėse, ir stovinčiame vandenyje ir pan. Ji buvo populiari visuose pasaulio kraštuose dėl savo grožio ir maistinių medžiagų gausos. Žuvies mėsos švelnumas ir patiekalo skonis užburdavo visus, kurie galėjo paragauti šio patiekalo.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sveika kepta lašiša folijoje Žingsnis 1
Paimkite lašišą ir ją pasūdykite. Tada įberkite prieskonių ir užpilkite citrinos sultimis. Pomidorus supjaustykite apskritimais, o sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Sveika kepta lašiša folijoje Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite krapus. Išklokite foliją, susukite dviem sluoksniais ir suformuokite kišenėles. Kiekvieną kišenėlę patepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite smulkintais krapais. Tada išdėliokite žuvį ir pomidorus. Viską apibarstykite sūriu ir užtepkite majonezo.

Žingsnis 3

Sveika kepta lašiša folijoje Žingsnis 3
Užspauskite kraštus ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo, atidarykite kraštus ir leiskite viršui paruduoti iki auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos