Publikavimo data: 2024-06-16
Sveika kepta lašiša folijoje
Kepta lašiša folijoje - skanus ir spalvingas patiekalas. Karelijoje lašiša anksčiau buvo vadinama kitaip - "Atlanto lašiša". Taip vadinosi todėl, kad ši žuvis buvo gaudoma beveik visur - ir po kriokliais, ir bedugnėse, ir stovinčiame vandenyje ir pan. Ji buvo populiari visuose pasaulio kraštuose dėl savo grožio ir maistinių medžiagų gausos. Žuvies mėsos švelnumas ir patiekalo skonis užburdavo visus, kurie galėjo paragauti šio patiekalo.
Žingsnis 1
Paimkite lašišą ir ją pasūdykite. Tada įberkite prieskonių ir užpilkite citrinos sultimis. Pomidorus supjaustykite apskritimais, o sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite krapus. Išklokite foliją, susukite dviem sluoksniais ir suformuokite kišenėles. Kiekvieną kišenėlę patepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite smulkintais krapais. Tada išdėliokite žuvį ir pomidorus. Viską apibarstykite sūriu ir užtepkite majonezo.
Žingsnis 3
Užspauskite kraštus ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo, atidarykite kraštus ir leiskite viršui paruduoti iki auksinės spalvos.
Kategorijos