Sveika kepta lašiša su sezamo sėklomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Sveika kepta lašiša su sezamo sėklomis

Lašiša - tai raudona žuvis, visame pasaulyje žinoma dėl savo naudingųjų savybių. Ši žuvis yra labai sultinga, nes joje yra daug sveikųjų omega-3 polinesočiųjų rūgščių, kurios suteikia lašišai sodrų skonį ir skanią tekstūrą. Lašišos mėsa dažnai naudojama kulinarijoje: ji kepama, rūkoma ir kepama. Kepta lašiša yra ne mažiau skani nei kepta lašiša, dėl mažo kaloringumo ji yra dietinis patiekalas, o sezamo apkepas suteiks patiekalui ypatingą skonį ir išvaizdą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Sveika kepta lašiša su sezamo sėklomis Žingsnis 1
Nulupkite ir peiliu smulkiai sukapokite česnaką. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, smulkiai supjaustytą česnaką, sojų padažą, medų ir prieskonius, išmaišykite.

Žingsnis 2

Sveika kepta lašiša su sezamo sėklomis Žingsnis 2
Padažu aptepkite abi kepsnių puses ir vieną pusę pabarstykite sezamo sėklomis. Kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite į jį lašišos kepsnius.

Žingsnis 3

Sveika kepta lašiša su sezamo sėklomis Žingsnis 3
Uždenkite indą folija ir dėkite į gerai įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 minutes 200 C temperatūroje. Paruoštus kepsnius apšlakstykite citrinos sultimis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos