Publikavimo data: 2025-08-17
Sveika kepta lašiša su sezamo sėklomis
Lašiša - tai raudona žuvis, visame pasaulyje žinoma dėl savo naudingųjų savybių. Ši žuvis yra labai sultinga, nes joje yra daug sveikųjų omega-3 polinesočiųjų rūgščių, kurios suteikia lašišai sodrų skonį ir skanią tekstūrą. Lašišos mėsa dažnai naudojama kulinarijoje: ji kepama, rūkoma ir kepama. Kepta lašiša yra ne mažiau skani nei kepta lašiša, dėl mažo kaloringumo ji yra dietinis patiekalas, o sezamo apkepas suteiks patiekalui ypatingą skonį ir išvaizdą.
Žingsnis 1
Nulupkite ir peiliu smulkiai sukapokite česnaką. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, smulkiai supjaustytą česnaką, sojų padažą, medų ir prieskonius, išmaišykite.
Žingsnis 2
Padažu aptepkite abi kepsnių puses ir vieną pusę pabarstykite sezamo sėklomis. Kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite į jį lašišos kepsnius.
Žingsnis 3
Uždenkite indą folija ir dėkite į gerai įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 minutes 200 C temperatūroje. Paruoštus kepsnius apšlakstykite citrinos sultimis.
Kategorijos