Publikavimo data: 2024-06-15
Sveika menkė su sūriu
Idealūs maisto produktų deriniai jau seniai nustatyti ir plačiai naudojami kulinarijoje. Juos naudodamos šeimininkės visada pasiekia puikių rezultatų. Visiems žinoma menkė, viena naudingiausių jūros žuvų, puikiai kaiminasi su grietine ir sūriu. Pagal mūsų receptą visi ingredientai kepami, todėl šie sveiki produktai maksimaliai išsaugo vertingąsias medžiagas.
Žingsnis 1
Paruoštą menkės filė supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Atskirame inde sumaišykite neriebią grietinę su išspaustu česnaku ir smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais.
Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite sviestu. Ant formos dugno lygiu sluoksniu išdėliokite pusę supjaustyto svogūno, pabarstykite druska ir pipirais. Ant svogūnų sluoksnio sudėkite paruoštus menkės gabalėlius. Juos aptepkite grietinės ir česnakų padažu. Pomidorus supjaustykite plonais apskritimais ir sudėkite ant žuvies, pabarstykite druska ir pipirais. Ant pomidorų sudėkite likusius supjaustytus svogūnus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į formą ant visų sluoksnių.
Žingsnis 4
Įdėkite formą į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 30 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo formos dydžio ir riekelių storio.
Kategorijos