Publikavimo data: 2024-06-23
Sveika skumbrė su grietinėlės sūriu
Skumbrė - daugelyje šalių parduodama žuvis, sugauta Juodojoje, Viduržemio, Baltijos, Šiaurės, Šiaurės ir Marmuro jūrose. Parduotuvių lentynose dažniausiai galima rasti Tolimųjų Rytų ir Atlanto skumbrių. Tokią žuvį galima drąsiai vadinti dietine, nes joje yra daug baltymų ir nėra angliavandenių. Skumbrėje taip pat yra B grupės vitaminų, PP, makro- ir mikroelementų, rūgščių, nesočiųjų riebalų.
Žingsnis 1
Iš skumbrės išvalykite vidurius, pašalinkite galvą, uodegą ir kaulus. Nuplaukite, perpjaukite išilgai, kad susidarytų 8-10 juostelių.
Žingsnis 2
Nulupkite česnaką, išspauskite jį per presą. Paprikas nuplaukite, perpjaukite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir ant silpnos ugnies pakepinkite svogūnus, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.
Žingsnis 4
Suvyniokite žuvies juosteles ir sutvirtinkite iešmeliu arba dantų krapštuku. Suktinukus sudėkite į kepimo indą.
Žingsnis 5
Ant kiekvieno suktinuko dėkite svogūnų, paprikų ir sūrio. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Į įkaitintą orkaitę įdėkite žuvies formą ir kepkite 25 minutes.
Kategorijos