Publikavimo data: 2024-05-25
Sveika tortilija su daržovėmis keptuvėje
Tortilija - tai plona plokščia duona iš kvietinių arba kukurūzų miltų, daugiausia valgoma Meksikoje. Iš tortilijos kepami pyragai, suktinukai su įdarais, užkandžiai ir sumuštiniai. Be to, tortilijos dažnai patiekiamos vietoj duonos su kitais patiekalais. Tortilija su daržovėmis - tinka kaip neįprasti, bet labai skanūs pusryčiai, kurie tikrai patiks visai jūsų šeimai.
Žingsnis 1
Supjaustykite kubeliais: nulupkite raudonąjį svogūną ir papriką, pašalinkite sėklas ir kotelius, o grybus supjaustykite mažais gabalėliais, sūrį sutarkuokite stambia tarka, smulkiai sukapokite žoleles.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų, sudėkite grybus, svogūnus ir paprikas, nepamirškite pamaišyti. Daržoves pagal skonį pasūdykite, kepkite, kol iškeps, apie 10 minučių, tada viską sudėkite į vieną dubenį.
Žingsnis 3
Kol kepa daržovės, paruoškite padažą, į vieną indą sudėkite kečupą, majonezą ir juoduosius pipirus, viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies 1,5 min. kepkite plokštainį iš vienos pusės, tada apverskite ir 1,5 min. kepkite iš kitos pusės. Tą patį pakartokite su antrąja duonele.
Žingsnis 5
Ant jau paskrudintos duonos riekelės vienos pusės dėkite padažą, ant kitos - salotų lapą, ant šono su padažu dėkite pupeles, keptas daržoves, sūrį ir žoleles. Uždenkite daržoves kita duonos plokštainio puse ir patiekite.
Kategorijos