Sveikai iškeptos lašišos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Sveikai iškeptos lašišos

Mėtos - tai dietologų laimės lazdelė. Jos patiekaluose mažai kalorijų, bet gausu naudingų vitaminų ir mikroelementų. Gydytojai ypač pataria žmonėms, kuriems trūksta omega-3 riebalų rūgščių, valgyti pintinę. Kepta lašiša pp geriau patiekiama su daržovėmis. Pavyzdžiui, su svogūnais, morkomis ir cukinija.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
101 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.74/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Sveikai iškeptos lašišos Žingsnis 1
Paruoškite žuvį kepimui. Sudėkite žuvį į gilų dubenį, užpilkite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, pipirų ir lauro lapą. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Sveikai iškeptos lašišos Žingsnis 2
Kepkite žuvį su daržovėmis. Į kepimo formą įdėkite foliją, patepkite ją aliejumi. Išdėliokite marinuotą žuvį, ant viršaus uždėkite svogūnų, morkų ir cukinijų. Foliją sandariai suvyniokite ir 30 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos