Publikavimo data: 2024-05-19
Sveikas štrudelis
Norint paruošti mažai kalorijų turintį štrudelį su obuoliais, nereikia minkyti tešlos, užtenka paruoštos pitos. Taip sutrumpėja kepimo laikas. Pagrindinė gero skonio paslaptis - tinkamai parinkti obuoliai. Jie turėtų būti stiprūs, dideli ir šiek tiek rūgštoki, tada kepant įdaras nebus per saldus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Susmulkinkite riešutus, obuolius supjaustykite mažais kubeliais. Giliame dubenyje sumaišykite obuolius, rūgštynes, cinamoną, riešutus ir cukrų.
Žingsnis 2
Susukite ritinį. Dubenyje suplakite kiaušinį ir pieną. Padėkite pitą ant stalo 3-5 cm nuo krašto ir paskirstykite įdarą. Atsargiai susukite vyniotinį ir aptepkite puse pieno ir kiaušinio mišinio.
Žingsnis 3
Paruoškite štrudelį. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite ant jos štrudelį ir aptepkite likusiu mišiniu. Kepkite štrudelį iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Kategorijos