Sveikas štrudelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Sveikas štrudelis

Norint paruošti mažai kalorijų turintį štrudelį su obuoliais, nereikia minkyti tešlos, užtenka paruoštos pitos. Taip sutrumpėja kepimo laikas. Pagrindinė gero skonio paslaptis - tinkamai parinkti obuoliai. Jie turėtų būti stiprūs, dideli ir šiek tiek rūgštoki, tada kepant įdaras nebus per saldus.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sveikas štrudelis Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Susmulkinkite riešutus, obuolius supjaustykite mažais kubeliais. Giliame dubenyje sumaišykite obuolius, rūgštynes, cinamoną, riešutus ir cukrų.

Žingsnis 2

Sveikas štrudelis Žingsnis 2
Susukite ritinį. Dubenyje suplakite kiaušinį ir pieną. Padėkite pitą ant stalo 3-5 cm nuo krašto ir paskirstykite įdarą. Atsargiai susukite vyniotinį ir aptepkite puse pieno ir kiaušinio mišinio.

Žingsnis 3

Paruoškite štrudelį. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite ant jos štrudelį ir aptepkite likusiu mišiniu. Kepkite štrudelį iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos