Publikavimo data: 2025-08-17
Sveikas žuvies užkandis
Pasninko salotas galima ruošti su bet kokia žuvimi, tačiau geriau rinktis aukštos kokybės žuvį. Patrauklios gavėnios salotos iš žuvies ir daržovių būna labai skanios ir maistingos. Dėl sudėtyje esančių daržovių ingredientų jos puikiai tinka gavėnios dienomis ir tiems, kurie laikosi dietos, bet mėgsta salotas. Greitos ir paprastos salotos ant greitųjų rankų, išgelbės tais atvejais, kai laiko gaminti yra mažai, o norisi ko nors skanaus ir švelnaus. Salotos yra ne tik sočios, bet ir maistingos, jose gausu visų imunitetui palaikyti reikalingų vitaminų.
Žingsnis 1
Žuvį nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Žuvį pagardinkite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Žuvį gerai sumaišykite su prieskoniais.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite apskritais griežinėliais. Kad nuo svogūnų nesudrėktų akys, laikykite peilį šaltame vandenyje ir pjaustykite svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 3
Į tarkuotą kietąjį ir lydytąjį sūrį supilkite grietinę, įberkite druskos ir išmaišykite. Kad tarkuojant sūris nepriliptų prie tarkavimo įrankio, kurį laiką palaikykite jį šaldiklyje, kad galėtumėte lengvai tarkuoti.
Žingsnis 4
Į kepimo skardą sudėkite svogūnus, ant viršaus - žuvies gabalėlius, pomidorus ir grietinės bei sūrio mišinį. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.
Kategorijos