Publikavimo data: 2024-05-25
Sveiki bananų rageliai
Kepiniai su bananais visada yra aromatingi, skanūs ir sveiki. Bananuose yra magnio, kalio ir geležies, jie šalina skysčių perteklių iš organizmo ir mažina skrandžio rūgštingumą. Palepinkite savo artimuosius skaniais bandelėmis su sveiku įdaru.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti sausainių tešlą. Į persijotus miltus įmuškite 1 kiaušinį, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos, citrinos žievelę ir tarkuotą sviestą. Gerai išminkykite rankomis. Jei tešla per sausa, įpilkite 20 g pieno.
Žingsnis 2
Padėkite tešlą į šaldytuvą 1 valandai. Dabar paruoškite įdarą. Nulupkite bananus ir supjaustykite maždaug 2-3 cm pločio griežinėliais.
Žingsnis 3
Darbo stalo paviršių ir tešlą patepkite linų sėmenų aliejumi, kad tešla neliptų prie rankų. Tešlą iškočiokite į 2-3 mm storio apskritimą. Supjaustykite jį trikampėliais. Į kiekvieną trikampį įdėkite po banano griežinėlį ir susukite tešlą į ritinėlį.
Žingsnis 4
Sudėkite visas bandeles ant pergamentiniu popieriumi išklotos ir sviestu pateptos kepimo skardos. Aptepkite bandeles kiaušinio tryniu. Dėkite į 180 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos