Publikavimo data: 2025-08-18
Sveiki imbieriniai sausainiai
Yra legenda, kad XI a. vienuolis iš Anglijos pirmą kartą į tešlą įdėjo imbiero. Jis iškepė šventųjų ir angelų formos sausainių, ir netrukus imbieriniai sausainiai pasklido po visą vienuolyną. Abatas įvertino šį kūrinį ir netrukus paprašė jo iškepti jų Kalėdoms.
Žingsnis 1
Keptuvėje sumaišykite medų, imbierą, cinamoną, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir suberkite sodą, išmaišykite, mišinys pradės putoti, tada sudėkite sviestą, vėl išmaišykite. Šiek tiek įmuškite kiaušinį ir įmaišykite į likusius ingredientus.
Žingsnis 2
Palaipsniui supilkite persijotus miltus, išminkykite tešlą, ji turi būti minkšta ir švelni, jei lipni, įberkite dar 10-20 g miltų, bet nepersistenkite, kad tešla nebūtų stora. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir iškočiokite tešlą 5 mm storio sluoksniu, kuo plonesnė tešla, tuo traškesni sausainiai. Naudodami formeles išpjaukite sausainius. Kepkite įkaitintoje 180⁰C orkaitėje apie 7 minutes.
Kategorijos