Sveiki imbieriniai sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sveiki imbieriniai sausainiai

Yra legenda, kad XI a. vienuolis iš Anglijos pirmą kartą į tešlą įdėjo imbiero. Jis iškepė šventųjų ir angelų formos sausainių, ir netrukus imbieriniai sausainiai pasklido po visą vienuolyną. Abatas įvertino šį kūrinį ir netrukus paprašė jo iškepti jų Kalėdoms.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
305 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Sveiki imbieriniai sausainiai Žingsnis 1
Keptuvėje sumaišykite medų, imbierą, cinamoną, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir suberkite sodą, išmaišykite, mišinys pradės putoti, tada sudėkite sviestą, vėl išmaišykite. Šiek tiek įmuškite kiaušinį ir įmaišykite į likusius ingredientus.

Žingsnis 2

Sveiki imbieriniai sausainiai Žingsnis 2
Palaipsniui supilkite persijotus miltus, išminkykite tešlą, ji turi būti minkšta ir švelni, jei lipni, įberkite dar 10-20 g miltų, bet nepersistenkite, kad tešla nebūtų stora. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir iškočiokite tešlą 5 mm storio sluoksniu, kuo plonesnė tešla, tuo traškesni sausainiai. Naudodami formeles išpjaukite sausainius. Kepkite įkaitintoje 180⁰C orkaitėje apie 7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos